Skip navigation.

TÁMOP videoportál szakmai nap

A TÁMOP 4.1.3 kiemelt ÚMFT program támogatásának köszönhetően elindult a NIIF Video-on-Demand videostreaming szolgáltatás megújítása. A projekt keretében egy komplex, nyílt, oktatási és tudományos célú videomegosztó portált fogunk kialakítani, amely az oktatási intézményekben, kutatóintézetekben és közgyűjteményekben keletkező videofelvételek megosztását fogja lehetővé tenni. Újdonság, hogy maguk az intézmények dolgozói tölthetnek fel anyagokat és tarthatják karban saját, illetve intézményi archívumukat. A hatékony visszakereshetőséget részletes, a feltöltő által megadott metaadat halmaz fogja segíteni. A fejlesztést az érdeklődő intézményekkel együttműködve végezzük.

Kovács András

A portál tervezett funkcionalitását és alapvető műszaki paramétereit egy szakmai nap keretében mutattuk be az érdeklődő intézményeknek. A rendezvényen 50 szakember vett részt a legkülönbözőbb felsőoktatási intézményekből, kutatóintézetekből és közgyűjteményekből. A projekttel

kapcsolatos szakmai kérdések megvitatása mellett röviden bemutatkoztak kapcsolódó felsőoktatási-kutatási multimédiás projektek, amely megteremtheti a további szakmai együttműködés, koordináció és tapasztalatcsere csatornáit.

Az eseményről videofelvétel készült, amely archívumunkban megtekinthető.

Az előadás prezentációit itt elérheti:
Kovács András: Tudományos célú videoportál projekt (videofelvétel itt)
Bánki Zsolt István: Videoportál metaadat szerkezete (videofelvétel itt)

Korábbi kapcsolódó anyagok:
Kovács András: TÁMOP 4.1.3 Videoportál projekt bemutatása (NetworkShop 2009 videofelvétel)